Symantec Endpoint Encryption

A Symantec Endpoint Encryption támogatja a teljes merevlemezes adattitkosítást, valamint a cserélhető adattárolók (például pendrive-ok) biztonságos kezelését. Főleg azon felhasználók számára ajánlott a használata, akik hordozható számítógépeket használnak vagy különféle adattárolókon számukra értékes adatokat hordoznak.

Láthatatlan működés

A Symantec Endpoint Encryption telepítése és beállítása után a szoftver a háttérben, észrevétlenül működik. Így a felhasználó úgy végezheti a munkáját, mint eddig, de az automatikus titkosításnak köszönhetően az adatai biztonságban lesznek.

Teljes merevlemezes titkosítás

A Symantec Endpoint Encryption a merevlemezek teljes tartalmát titkosítja. A kódolás elvégzése után a szoftver minden titkosítási feladatot a háttérben automatikusan végez. A legnagyobb biztonság érdekében, még a Windows indulása előtt meg kell adni a titkosításhoz használt jelszót. Csak ezt követően kezdődhet az operációs rendszer betöltődése. A PGP lehetőséget biztosít az egyszeres bejelentkezések használatára is, azaz a Windows-ba történő bejelentkezés automatizálható.

Cserélhető adattárolók titkosítása

A Symantec Endpoint Encryption lehetőséget biztosít a cserélhető adattárolók, például a pendrive-ok titkosítására. Erre nagy szükség van, hiszen e kis eszközök könnyedén elveszhetnek, és a rajtuk tárolt adatok egyszerűen kerülhetnek illetéktelen kezekbe. Az adattárolók titkosítása előre definiált biztonsági szabályok szerint is végezhető.

Biztonságos adat- és fájlmegosztások

A felhasználók különféle tárolófüggetlen titkosítási módszerek közül választhatnak a titkosítás során. A PGP Zip tömörített, titkosított és könnyen hordozható/küldhető adatformátumot hoz létre. A PGP Self-Decrypting Archives formátumok pedig mindezt önkicsomagoló fájlok formájában teszik elérhetővé, így a titkosított állományok olyan számítógépeken is megnyithatóvá válnak, amelyeken nincs PGP szoftver.

Virtuális lemezek

A titkosított virtuális lemezek tulajdonképpen egy-egy könyvtárból hozhatók létre, és a későbbiekben, mint "független" meghajtók kezelhetők. Az ide mentett állományok biztonságos tárolásáról a PGP gondoskodik.

Biztonságos fájltörlés

Amikor a felhasználó a Windows-ban fájlt töröl, akkor a fájlok a merevlemezen még meglehetősen nagy valószínűséggel visszaállíthatók maradnak. Még akkor is, ha már a Lomtárban sem találhatók meg. Speciális szoftverek ugyanis képesek - meghatározott keretek között - helyreállítani a töröltnek hitt állományokat, ami biztonsági aggályokat vet fel. A PGP Shredder funkció ezt a kockázati tényezőt csökkenti, ugyanis az állományok törlésekor gondoskodik arról, hogy a törölt fájlok visszaállítása ne történhessen meg.

Egyszerű kulcsmenedzsment

A Symantec Endpoint Encryption a kulcsokkal kapcsolatos tevékenységek elvégzését egy jól áttekinthető felületről teszi lehetővé, és ezen a területen is számtalan automatizált funkcióval segíti a felhasználókat.

Képernyőképek

A képernyőképek a PGP Desktop Professional alkalmazásból készültek!

Windows

  • Microsoft Windows 8.1
  • Microsoft Windows 8
  • Microsoft Windows 7
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2008
Internetkapcsolat szükséges a termék aktiválásához és a frissítésekhez.

A termék vásárlásával kapcsolatban kérjük, érdeklődjön a sales@biztonsagcenter.hu e-mail címen.